Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cihangir Atölye Sahnesi'nin Aralık ayı biletleri satışa çıktı!
#1
59464596-b76c-424b-8946-f97acb4ff292.jpg

Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner’in 2017 yılında kurduğu Cihangir Atölye Sahnesi, eğitimden sahne uygulamalarına tiyatroseverlerin geniş ilgisini gören yapısıyla, Aralık ayında biri konuk tiyatro ekibi, dördü kendi repertuarında bulunan  toplam beş oyunla seyirci karşısında.
 
[b]"RAİF İLE LETAFET”[/b]
[b] [/b]
[b]Cihangir Atölye Sahnesi'nin (CAS)[/b] ilk oyunu olan "[b]RAİF İLE LETAFET” [/b]9 Aralık 2019 Pazartesi ve 25 Aralık 2019 Çarşamba saat 20.30'da seyirciyle buluşacak.
 
Kıvanç Kılınç'ın yazdığı, Muhammet Uzuner'in yönettiği, dekor tasarımını Veli Kahraman, kostüm tasarımını F. Nihan Şen, koreografisini  Hicran Akın, müziklerini Ali Seçkiner Alıcı ve ışık tasarımını Onur Alagöz'ün yaptığı[b] "RAİF İLE LETAFET[/b]" oyununda; [b]Aras Cem Güler, Barış Özgenç, Bülent Düzgünoğlu, Kıvanç Kılınç ve Sinem Ünsal[/b] rol alıyorlar.
 
2018-2019 Tiyatro sezonunda başlayan ve 3 ayrı ödül komitesinden toplam 8 dalda aday gösterilen [b]"RAİF İLE LETAFET"[/b], Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri'nde "[b]Yılın En Başarılı Ekip Oyunu[/b]" ödülünün yanı sıra, oyuncularından Sinem Ünsal'la Lions 25.Türkan Kahramankaptan Sanat Ödülleri'nde "[b]Yılın En Başarılı Genç Kadın[/b]" ödülünü kazandı. Raif ile Letafet adlı oyunda ilk profesyonel deneyimini yaşayan Sinem Ünsal televizyonların sevilen dizisi  Mucize Doktor'daki Nazlı karakteri ile de geniş ilgi görmekte..
 
Oyun 19. yüzyılın ikinci yarısında İstanbul’da geçiyor, paranın ve gücün peşinde koşan Banker Veli ve yine zenginlik ve güç peşindeki baba Müşerref ile güzel kızı Letafet’in masum, romantik ancak parasız âşığı şair Raif döngüsündeki komik olayları aktarıyor. Raif ve Letafet birbirlerine âşıktır ve çok yakında evleneceklerdir. Ancak iflas eden Letafet'in babası kızını para için bir başkasıyla evlendirme kararı alır. Âşıkların kavuşmak için buldukları çözüm yolları onları eğlenceli bir biçimde yan yana getirecektir.
 
Oyunun yönetmeni Muhammet Uzuner,  bir söyleşisinde oyun hakkında şöyle diyor: “Kıvanç’ın yazdığı oyun yapmak istediğim tiyatro biçimine olanak tanıyan eğlenceli bir metin. Cinsiyet, sevgi, ekonomi gibi konularda geçmişten günümüze söz söyleyen yapısıyla eleştirel de bir çalışma oldu. Orta oyunundaki ya da Commedia Dell'arte'deki açık oyun biçimini seviyorum. Bu biçim, oyun oynama duygusunu ve neşesini açıkça meydanda tutuyor ve bizlerin yaşama çabasına çok destek veriyor diye düşünüyorum.”

c04c8083-9996-4d63-b3f2-1b0196ffc7d7.jpg


[b]"ÖDENMEYECEK! ÖDEMİYORUZ!"[/b]

Çağdaş İtalyan Tiyatrosu’nun sivri dilli, muhalif, toplumcu oyun yazarı [b]Dario Fo[/b]’nun [b]“Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!”[/b] adlı oyunu Arzu Gamze Kılınç’ın rejisiyle 24 Aralık 2019 Salı saat 20.30’da [b]Cihangir Atölye Sahnesi'nde (CAS)[/b] seyirciyle buluşacak.
 
Nobel Edebiyat Ödülü sahibi [b]Dario Fo [/b]tüm yapıtlarında olduğu gibi, bu oyununda da kadınlar ve onların yaşamla bağlarına önemli bir yer veriyor. Sinema ve tiyatro oyuncusu Füsun Demirel’in dilimize kazandırdığı [b]“Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!",[/b] kapitalizme karşı mücadele ve kadının toplumsal gücünü mizahi bir anlatımla sahneye taşıyor. Osman Özcan’ın sahne tasarımını, Onur Alagöz’ün ışık tasarımını, Berkem Seçgin’in grafiti tasarımı ve uygulamasını gerçekleştirdiği oyunda; [b]Ece Güzel, İlker Yiğen, Kıvanç Kılınç, Onur Alagöz,  Serpil Göral[/b] rolleri paylaşıyor.
[b] [/b]
[b]Cihangir Atölye Sahnesi[/b]’nde sahnelenen [b]Ödenmeyecek! Ödemiyoruz! [/b]oyunu, İtalya’da bir işçi mahallesinde iki yoksul ailenin içinde bulunduğu sıkıntılı durum üzerinden sınıf mücadelesi ve örgütlenme konularına eleştirel bir yaklaşım getiriyor. Yoksulluk içinde yaşayan bir işçi mahallesinin kadınlarının, her şeyin zamlanıp karaborsaya düştüğü, hayat pahalılığının yaşamaya imkân vermediği düzene duydukları öfkesi kitlesel bir harekete dönüşür ve kadınlar Süpermarkete gidip ya kendi belirledikleri fiyatlarla ödeme yapar ya da hiçbir şey ödemeden aldıkları mallarla evlerine dönerler. Sonrasında ise mahalle karışır. Çünkü polis mahalleyi kuşatmış ve evlere baskın yapmaya başlamıştır. Oyun, bu gelişmeleri gülmecenin eleştirel anlatımıyla ele alıyor.

065af500-d28b-475f-b2bb-48d7dd5a8df5.jpg
 
[b]"ÜÇ KURUŞLUK[/b] [b]OPERA"[/b]

[b]Cihangir Atölye Sahnesi (CAS) Oyun Atölyesi [/b]öğrencileri tarafından hazırlanan ve önceki gösterimlerde büyük beğeni kazanan [b]"Üç Kuruşluk  Opera”[/b] adlı müzikli oyun 19 Aralık 2019 Perşembe saat 20.30'da Cihangir Atölye Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.
[b]                                                                                                        [/b]
[b]Bertolt Brecht[/b]'in 1928'de yazdığı, müziklerini Miraç Özar'ın yaptığı, Serpil Göral'ın  yönettiği, ışık tasarımını Onur Alagöz, koreografisini Hicran Akın, şan eğitimini Ekin Bezirganoğlu ve müzik direktörlüğünü Erkan Karaosmanoğlu'nun yaptığı [b]"Üç Kuruşluk Opera" [/b]adlı müzikli oyun, 20. yüzyılın en önemli Alman şairi, oyun yazarı, tiyatro yönetmeni, Berliner Ensemble’ın ve Epik Tiyatro’nun kurucusu [b]Bertolt Brecht[/b]’in, İngiliz yazar John Gay’in ilk sahnelendiği 1728’de çok ses getiren oyunu Dilenciler Operası’ndan 20. yüzyılın iklimine uyarlandı. Sinemaya da aktarılan [b]"Üç Kuruşluk Opera"[/b], güncelliğini her dönemde korumuş, tiyatro ve tasarımı şaşırtıcı bir biçimde buluşturan müzikli bir gösteri.
 
Brecht’in tiyatro tarihinde çok önemli bir yere sahip eseri [b]"Üç Kuruşluk Opera"[/b], maceralarla dolu bir anti kahramanlar dünyası aracılığıyla sadece geçmişe ışık tutmakla kalmıyor, bugünün dünyasına ait çok somut gerçekleri işleyerek, günümüzü farklı bir bakış açısıyla yorumlamaya da imkân tanıyor. Oyun, ahlak değerlerini irdeleyip savaşın korkunçluğunu sergilerken, müzikal açıdan zengin ve esprili biçiminden de ödün vermiyor.  
 
Ülkemizde farklı topluluklarca seyirciyle buluşturulan [b]"Üç Kuruşluk Opera" [/b]adlı müzikli oyun şimdi [b]CİHANGİR ATÖLYE SAHNESİ[/b] ([b]CAS) Oyun Atölyesi[/b] öğrencileri tarafından sahneleniyor. Oyunda; [b]Ayça Öztürk, Canberk Dikmen, Deniz Özçelik, Emrah Erginöz, Erdi Göksu, İlke Demiröz, Kübra Ayçiçek, Müge Bozkurt, Erdi Öztürk, Osman Onur Can, Rabia Gözde Yıldız, Sadık Seven[/b] rol alıyor.

de071dbb-87bc-46a1-95f3-1af222eb5239.jpg

[b]"SALOZ'UN MAVALI"[/b]

[b]CİHANGİR ATÖLYE SAHNESİ'NİN (CAS)[/b] Konservatuvar öğrencileri tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Muhammet Uzuner'in yaptığı [b]"SALOZ'UN MAVALI”[/b] adlı oyun 21 Aralık Cumartesi 2019 saat 20.30'da Cihangir Atölye Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Cihangir Atölye Sahnesi Konservatuvar öğrencileri tarafından hazırlanan ve önceki gösterimlerde büyük beğeni kazanan Peter Weiss'in yazdığı, Can YÜCEL'in çevirisini yaptığı [b]"SALOZ'UN MAVALI" [/b]adlı oyunu Muhammet Uzuner yönetti. Işık Onur Alagöz, Koreografi Hicran Akın, Kukla Tasarım ve Yapımı Selda Uyan tarafından hazırlanan oyunda, [b]Alper İrvan, Aylin Gündüz, Barış Kaan Güven, Berfin Karatay, Boran Özsaygı, Can Seçki, Dorukhan Kenger, Furkan Özkan, Murat Aytekin, Onur Özer, Ömercan Çelebi, Selda Uyan, Zuhal Atalay[/b] rol alıyorlar.
 
Oyun, Portekiz'de 1932'de bir kahraman gibi karşılanarak iktidara gelen Antonio Salazar'ın otuz altı yıllık iktidarlık döneminde baskının, şiddetin, sömürünün günden güne artmasını ve bu dönemin nasıl bir diktatörlük dönemine dönüştüğünü; ezenlerin ve ezilenlerin gözünden eleştirel bir bakışla izleyiciyle paylaşıyor. Salazar dönemi Portekiz'in üzerinden sömürgecilik tarihinin ve sınıf çatışmasının; mülkiyet düşüncesinin var olduğu günden beri insanlık tarihi üzerindeki etkilerini görüyoruz Saloz'un Mavalı'nda. İnsanın, kendi var ettiği ve kendisini kölesi haline getirdiği sömürgeciliğin hikayesini öznelden evrensele anlatıyor. 1973 yılında Can Yücel'in "Saloz'un Mavalı" olarak Türkçeleştirdiği yapıt daha önce Ankara ve İstanbul sahnelerinde farklı topluluklar tarafından oynandıktan sonra şimdi CAS öğrencileri tarafından sahneleniyor.

ea6e112a-8a00-402b-a249-4b23b94df008.jpg
 
[b]"LAMPEDUSA" VERSUS TİYATRO (KONUK EKİP)[/b]
 
[b]VERSUS [/b] konuk tiyatro ekibinin sahneleyeceği "[b]LAMPEDUSA"[/b] adlı oyunu 14 Aralık Cumartesi saat 20.30'da Cihangir Atölye Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.  "Harold Pinter ödülü" sahibi Anders Lustgarten’in yazdığı, çevirisini Hira Tekindor'un, yönetmenliğini Kayhan Berkin'in ve ışık tasarımını Utku Arslan'ın yaptığı "[b]LAMPEDUSA"[/b] oyununda;
[b]Cem Zeynel Kılıç, Özlem Öçalmaz[/b] rol alıyorlar.

Çağımızın en önemli sorunlarından [b]göçmenlik ve yoksulluğu[/b]  iki farklı karakter üzerinden anlattığı sarsıcı oyunu "[b]LAMPEDUSA" [/b] bu sezon Türkiye prömiyerini yapıyor.

Avrupa'nın iki farklı yerinde birisi göçmenlerin umut yolculuklarının öldüğü turistik plajlarıyla ünlü cennet adası Lampedusa, diğeri ise dünyanın en büyük metropollerinden biri olmasının yanı sıra parası olmayanın dışlandığı Londra.

Denizlerin kirlenmesiyle balık avlama işinden göçmen cesedi toplama işine geçen Stefano adında eski bir balıkçı ile, dünya ekonomisine yön veren sayılı cazibe merkezlerinden birinde, melez olduğu için dışlanan, firmalara geri ödenemeyen kredileri tahsil etmek için kapı kapı dolaşırken çeşitli hakaret ve tepkilerle karşılaşan yoksul bir borç takip görevlisi olan Denise’in hikayesi bu iki karakterin hiç beklemediği bir anda buldukları umudun hiç farkında bile olmadıkları iletişim biçimlerinin empatinin anlatısı Stefano'nun da dediği gibi buraya gelen, burada yaşayan, burada daha iyi bir yaşam arayan insanların sarsıcı hikayeleri anlatıldığı bir oyun. 
 
Biletler: Biletix ve ilgili sahnelerin gişelerinde satışa sunulmuştur.

kaynak: ranini.tv
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping