08-11-2016, 07:07 PM
Mahallenin Gençleri, "İki Efendinin Uşağı Alaturka" adlı uyarlama oyunları ile Kasım ayında da Bo Sahne’de perde açmaya devam edecek.
Mahallenin Gençleri, tiyatroyu, tiyatroseverleri ve seyirciyi ortak bir paydada “mahalleli” kavramı ile ifade ediyor ve böyle yaparak merkezine tanışıklık, beraberlik, dayanışma ve kadim bir ilişki yerleştiriyor.
Mahallenin Gençleri’nin ilk oyununun bir klasik komedyadan uyarlama olması tesadüf değil. İsimleri gibi mahalleli ve genç olan bu ekip klasik bir komedyayı alaturka bir uyarlama ile seyircisinin beğenisine sunuyor. Kıvanç Kılınç’ın uyarlaması, Muhammet Uzuner’in orta oyununa yaslanan rejisi ve Berktay Akyıldız’ın özgün müzikleri ile İtalyan klasik komedyası da mahalleli oluveriyor.
Oyunlarında replik olarak da geçen; “Bir şeyi yapmayı çok istersen bütün mahalle sana yardım eder; mahalle birliktir, mahalle beraberliktir, mahalle dayanışmadır.” cümlesi ile aslında “mahalle” metaforunun neye işaret ettiği açıkça anlaşılıyor. Shakespeare’in “Bütün dünya bir sahnedir.” sözüne göz kırpıyor Mahallenin Gençleri ve “Bize her yer mahalle.” diyerek yola çıkıyorlar.
Kendisini mahalleli hisseden herkesi oyunlarına bekliyorlar...
Oyun Künye Bilgileri:
Yazan: Carlo Goldoni
Uyarlayan: Kıvanç Kılınç
Yöneten: Muhammet Uzuner
Müzik: Berktay Akyıldız
Kostüm Tasarımı: Veli Kahraman
Dans: Utku Demirkaya
Işık Tasarımı: Onur Alagöz
Makyaj Tasarımı: Arzu Gamze Kılınç
Logo ve Afiş Tasarımı: Cihan İşbaşı-Graphix
Oyun Fotoğrafları: Sanem Arslantürk
Rekin Teksoy’un İki Efendinin Uşağı (Carlo Goldoni) çevirisinden uyarlanmıştır.
OYUNCULAR
Baran Ergün
Begüm Gülsoy
Berrak Tuna Altuna
Burak Uyanık
Gökhan Şıhlı
Mehmet Akif Kızışar
Melda Demirtaş
Oğuz Nisanoğlu
Onur Mahir
ORKESTRA
Piyano: Berktay Akyıldız